Succesverhalen

Ontdek inspirerende succesverhalen bij Maison Sportif, waar we individuen van diverse niveaus begeleiden naar hun doelen. Van leefstijlverandering tot topsport, onze evidence-based aanpak, ondersteund door medische tests, leidt tot tastbare resultaten. Ervaar het succes van anderen en laat je motiveren op jouw reis naar fysieke en mentale welzijn.

Succesverhalen

Kracht, stabiliteit, souplesse ✅✅✅ Toen ik binnenwandelde bij Maison Sportif had ik nog drie jaar te gaan tot mijn 50e. Mijn leven lang geworsteld met een behoorlijk overgewicht en letterlijk nooit ook maar iets aan sport gedaan. Het doel was: fit by 50. En dat is gelukt: maat 48, 80 kilo en sterk genoeg om 135 kg te deadliften. En dat in een omgeving die op geen enkele manier lijkt op de ‘macho’ sportscholen of allerlei instituten die je wonderen en snel resultaat beloven.

Gewoon je verstand erbij houden en accepteren dat je alleen gram voor gram afvalt, door vol te houden en door te zetten. Andersom groeien op dezelfde manier je spieren millimeter voor millimeter. De begeleiding van trainers Mitch, Martijn en Denys is ervaren, kundig, erg betrokken en heeft tegelijk een hoog no- nonsense gehalte.

Alle begrip voor je situatie, maar niet voor smoesjes. Mitch had ooit zelf overgewicht en is nu bodybuilder… als hij het kan, kan iedereen het… Elk van de trainers heeft zijn eigen specialiteit maar ze werken naadloos samen in team. Daarbij ondersteund door medische professionals. Voor mij voelen de uren bij Maison Sportif meer als zware fysiotherapie dan als sporten. Maar dat hangt ook van mijn persoonlijkheid en wensen af. Alle begeleiding wordt op maat gemaakt.

Het nieuwe doel is nu Fit(ter) by 80 �� ik heb nog even te gaan en blijf met plezier en volharding aan mezelf werken. Samen met Mitch, Martijn en Denys

Frank
52

Een stok achter de deur en iemand die je motiveert en stimuleert werkt bij mij altijd het beste. De persoonlijke band die ontstaat door veelvuldig onder begeleiding te trainen in combinatie met de kennis en ervaring die wordt ingezet om de sporter te begeleiden is wat Maison Sportif mijns inziens zo bijzonder maakt en waardoor Maison Sportif op zo’n hoog niveau staat.

Na jaren van abonnementjes en veel te weinig komen opdagen bij een paar sportscholen, was wel duidelijk dat fitnessen niet mijn ding was. Motivatie was ver te zoeken en ik vond de oefeningen die eenmalig door de begeleiding werden uitgelegd maar saai. Personal Training leek me daarom erg overdreven en absoluut niet mijn ding.

Dat beeld veranderde toen mijn partner na jarenlange rugproblemen bij Maison Sportif heel snel van haar pijn af was. Om (werkgerelateerde) blessures voor te zijn ben ook ik bij Maison Sportif onder begeleiding gaan sporten en het enige waar ik spijt van heb is dat ik dat niet heel veel eerder heb gedaan.

Ik was positief verrast door de professionele en tevens ontspannen aanpak van Maison Sportif. Dat begon tijdens de intake, maar is vooral merkbaar tijdens de trainingssessies. Door middel van trainingsschema’s wordt naar doelen gewerkt en er is een opvallende aandacht voor details die moet leiden tot het perfect uitvoeren van een oefening met maximaal resultaat als doel. Trainers blijven zich verbeteren en ontwikkelen door middel van trainingen en studies, waardoor het niveau van de trainingen blijft verbeteren. Bij eventuele blessures (al dan niet sportgerelateerd) kan Maison gebruik maken van de aanwezige kennis van Sportho, waardoor onmiddellijk gericht behandeld of getraind kan worden.

Een stok achter de deur en iemand die je motiveert en stimuleert werkt bij mij altijd het beste. De persoonlijke band die ontstaat door veelvuldig onder begeleiding te trainen in combinatie met de kennis en ervaring die wordt ingezet om de sporter te begeleiden is wat Maison Sportif mijns inziens zo bijzonder maakt en waardoor Maison Sportif op zo’n hoog niveau staat.

Martijn
48

Bij reguliere sportscholen had ik altijd de neiging om snel af te haken en niet tot het uiterste te gaan. De persoonlijke aanpak van de begeleiding bij Maison Sportif zorgt voor mij voor een stok achter de deur om toch een stapje extra te zetten.

Ik had al een hele tijd heel veel pijnklachten aan mijn rug en nadat onderzoeken in het ziekenhuis niks uitwezen ben ik op advies van een vriendin bij Maison Sportif terechtgekomen. Hier gestart met trainen, dit werd langzaam opgebouwd en er werd rekening na mee gehouden dat ik al een hele lange tijd nauwelijks gesport had. Tot mijn grote verbazing merkte ik al na een maand of 2 sterke verbetering van mijn klachten.

Wat ik ideaal vind is dat er tijdens de training afgeweken kan worden van de geplande training als er andere klachten opspelen op dat moment. Daarnaast is de persoonlijke benadering van de trainer erg fijn. Omdat je elkaar steeds beter leert kennen kun je beter op elkaar inspelen. Bij reguliere sportscholen had ik altijd de neiging om snel af te haken en niet tot het uiterste te gaan. De persoonlijke aanpak van de begeleiding bij Maison Sportif zorgt voor mij voor een stok achter de deur om toch een stapje extra te zetten.

Renee
43

Ik ben erg tevreden over de aanpak bij Maison Sportif, vanwege de persoonlijke aanpak en aanpassingen waar nodig; het verbeteren naar techniek, én flexibiliteit van plannen.

Via mijn fysiotherapeut werd ik in 2019 in verband schouderklachten doorverwezen naar Maison Sportif, met als doel houding en beweeglijkheid te verbeteren/onderhouden door gerichte spiergroepen te trainen, en klachten bij een zittend beroep te verbeteren en voorkomen. Hierbij is er veel oog voor techniek en houding.

Inmiddels ben ik voor tweede maal sindsdien zwanger, maar heb ik ook tijdens mijn eerste zwangerschap gewoon aangepast door kunnen trainen; en ook nu worden mijn trainingen aangepast op mijn bekkenklachten. Als de fysiotherapeut oefeningen meegeeft, wordt er bij mijn personal training meegekeken of ik deze technisch wel goed uitvoer.

Al met al ben ik erg tevreden over de aanpak bij Maison Sportif, vanwege de persoonlijke aanpak en aanpassingen waar nodig; het verbeteren naar techniek, én flexibiliteit van plannen.

Lisa
34

Ik train hier nu ongeveer 5 maanden 2x per week en ik ervaar de trainingen als heel prettig en laagdrempelig! Er wordt altijd rekening gehouden met m’n bloedsuiker en we trainen niet meteen te intensief.

Ik ben bij Maison Sportif terecht gekomen via mijn werk bij André Rieu. André wordt al jaren begeleid om top fit te blijven met behulp van hun expertise. Ik heb diabetes type 1 en ik worstel altijd al met lage bloedsuikers na ook maar een beetje beweging. Hierdoor werd ik bang om te sporten of om intensief te bewegen. Ik wilde graag van die angst af omdat ik fit wil worden en vooral fit wil blijven. Ook vooral voor mijn zoontje die nu overal naartoe rent!

Ik train hier nu ongeveer 5 maanden 2x per week en ik ervaar de trainingen als heel prettig en laagdrempelig! Er wordt altijd rekening gehouden met m’n bloedsuiker en we trainen niet meteen te intensief. Ik merk wel dat het nu al echt effect heeft omdat ik me veel sterker en krachtiger voel, zowel fysiek als mentaal. En tóch blijven we steeds binnen mijn grenzen trainen. Erg fijn dus en een grote aanrader!

Martine
35